Koornieuws

Kennismaking, een gedicht

Het Nieuwegeinse KamerKoor

Tijdens de feestavond waarmee ons jubileumjaar afsloten, presenteerde Heleen van den Hoven op prachtige wijze haar eerste indrukken van ons koor. Ze verwijst naar haar ervaringen met onze deelname aan de productie Heimwee#Fernweh, waarvoor we een weeklang elke avond naar Amsterdam togen. 

Lees meer...

Terugblik op passieconcert Con Passione

Begin april 2014 verzorgde het Nieuwegeins Kamerkoor in de Nicolaaskerk een passieconcert. De dag ervoor tijdens een oefenconcert In Maarssen hadden we sterke concurrentie van de Johannes Passion in de andere kerk. In Nieuwegein trokken we zelf een volle kerk. Tijdens de concerten zongen we als kring om het orkest heen. Strijkkwartet Amarens, aangevuld met 2x hobo, blokfluit en een extra altviool, vulde de kerk met een warme, volle klank. Door de opstelling van het koor werd het een mooi geheel van stemmen. 

Terugblik op Wederzijdse bekoring

In maart 2013 gaf het Nieuwegeins Kamerkoor samen met Kamerkoor Vianen twee concerten met muziek van Hendrik Andriessen en zijn leerlingen Jan Mul, Herman Strategier en Albert de Klerk. De overige koorwerken waren voornamelijk afkomstig van Franse componisten van rond de vorige eeuwwisseling die hun muzikale inspiratie vormden. Het waren bijzondere concerten waarin de vier componisten in samenhang te horen waren, waardoor overeenkomst en ontwikkeling naar een eigen stijl en de verwantschap met het Franse idioom hoorbaar werden. 

De twee kamerkoren werkten enthousiast samen in dit project, wat voor het publiek was te horen en te zien.  

Terugblik op Droom van de rode kamer (3 juni 2018)

Het was een spannend concert met liederen in Mandarijn en andere Chinese talen en in het Japans. In het programmaboekje stonden vertalingen van de teksten en tijdens het zingen werden dia's vertoond om de inhoud wat dichterbij te brengen. De Engelstalige cantate 'The dream of the red chamber' werd door het publiek zeer gewaardeerd. Het was een afwisselend muziekstuk met voordracht, spreekkoren, abacus-slagwerk en 'vuurwerk' door koorleden.

Het koor werd begeleid door Maaike Gerritsen op viool en Marquis Bieshaar op piano. Als intermezzo van het programma speelden ze enkele fragmenten uit het  vioolconcert 'Liang Zhu' of 'Butterfly lovers' van He Zhanhao en Chen Gang gebaseerd op een oude Chinese legende.

Op Facebook staan enkele filmpjes en foto's. U kunt ze via deze website bekijken.

 

Terugblik op Dido and Aeneas

flyerdidoHet dertigjarig jubileum van het Nieuwegeins Kamerkoor is niet ongemerkt voorbijgegaan. Na twee volledig uitverkochte voorstellingen van de barok opera Dido and Aeneas van Henry Purcell in juni, werd het koor uitgenodigd om in de officiële openingsweek van DE KOM in september te herhalen. Ook die mooie gebeurtenis ligt weer achter ons. Publiek, koor, solisten, dansers en orkest hebben genoten van het samenspel: zie de videofragmenten.

Lees meer...

Wie is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Oproep

Meezingen?
Vanaf september 2020 staat het Nieuwegeins Kamerkoor weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!

Adverteren in programmaboekje
Bij elk concert maken we een programmaboekje. U helpt ons de drukkosten te betalen door een advertentie te plaatsen.

Legetøj og BørnetøjTurtle