Vacature dirigent per begin 2020

We zoeken een professionele koordirigent, met goede kennis van repertoire voor kamerkoren. Bij het kiezen van het repertoire werkt de dirigent samen met de repertoirecommissie. Voor komend jaar is een dierendagconcert gepland op zondag 4 oktober; de inhoud van dat programma ligt nog niet vast.

Een duidelijke manier van dirigeren, met aandacht voor alle stemgroepen, staat voorop. De dirigent moet kunnen (voor-)zingen en beschikt over een rijke schakering aan methoden voor inzingen, stemvorming en instuderen van stukken. Kunnen pianospelen is een prè. We verwachten dat de dirigent heldere feedback geeft aan personen, stemgroepen en het gehele koor.

Arbeidsvoorwaarden en honorering zijn overeenkomstig de richtlijnen van de KBZON.

Over het koor

Het Nieuwegeins Kamerkoor heeft 26 leden: 9 sopranen, 7 alten, 6 tenoren (waaronder 2 vrouwelijke) en 4 bassen. We voeren gemiddeld 3 per projecten per 2 jaar uit, afwisselend met geestelijke en wereldlijke muziek, resulterend in een concert in Nieuwegein. Onze repetitieavond is maandagavond 20.00-22.15 uur in Kunstencentrum DE KOM in Nieuwegein. Per concert kunnen we 1 of 2 studiedagen op zaterdag plannen.Voor het thuis oefenen maken de koorleden gebruik van oefenbestanden en een repetitieplanning. Tijdens de repetitie heerst een prettige discipline. Wij zijn bereid hard te werken, maar er moet ook ruimte zijn voor een grap. In de repetitiestudio staat een piano. Er is geen repetitor beschikbaar.

Het koor wil zich samen met de dirigent kwalitatief verder ontwikkelen, met name op het gebied van klankkleur, zuiverheid en dynamiek.

Reageren

Reageren kan tot 1 december 2019. Proefdirecties vinden plaats in de maand januari 2020.

Vacature dirigent
Klik voor meer informatie.

Dirigent m/v
Vanaf september 2019 staat het Nieuwegeins Kamerkoor weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!