Terugblik op Droom van de rode kamer (3 juni 2018)

Het was een spannend concert met liederen in Mandarijn en andere Chinese talen en in het Japans. In het programmaboekje stonden vertalingen van de teksten en tijdens het zingen werden dia's vertoond om de inhoud wat dichterbij te brengen. De Engelstalige cantate 'The dream of the red chamber' werd door het publiek zeer gewaardeerd. Het was een afwisselend muziekstuk met voordracht, spreekkoren, abacus-slagwerk en 'vuurwerk' door koorleden.

Het koor werd begeleid door Maaike Gerritsen op viool en Marquis Bieshaar op piano. Als intermezzo van het programma speelden ze enkele fragmenten uit het  vioolconcert 'Liang Zhu' of 'Butterfly lovers' van He Zhanhao en Chen Gang gebaseerd op een oude Chinese legende.

Op Facebook staan enkele filmpjes en foto's. U kunt ze via deze website bekijken.

Vanaf september 2018 staat het Nieuwegeins Kamerkoor weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!