Volgend concert: De moeder huilde (31 maart en 14 april 2019)

De moeder stond door smart bevangen
en met tranen langs haar wangen
waar haar zoon gekruisigd hing
en het was haar in haar lijden
of een zwaard haar kwam doorsnijden
dat dwars door het hart heen ging.

Kenners herkennen hierin de vertaling van Willem Wilmink van het Stabat mater dolorosa, het beroemde gedicht uit de middeleeuwen over Maria in haar verdriet om de gekruisigde Jezus. Het gedicht is door veel componisten op muziek gezet. Wij vertolken (delen van) verschillende composities. We werken in dit traject samen met het Vocaal Ensemble Intermezzo uit Zaanstad, zodat we ook werken voor grotere bezetting of dubbelkoren kunnen uitvoeren.

Dit concert wordt uitgevoerd op zondag 31 maart in De Rank in Nieuwegein en zondag 14 april in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan.

image.png

Vanaf september 2018 staat het Nieuwegeins Kamerkoor weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!