Brahms - Ein deutsches Requiem

Brahms 1Zondag 30 oktober zingen we Ein deutches Requiem van Johannes Brahms, begeleid door twee piano's. De oorspronkelijke versie uit 1868 heeft een enorme orkestbezetting, maar op verzoek van zijn uitgever voltooide Brahms in januari 1869 een versie waarin het orkest is vervangen door piano à quatre mains. Deze versie beleefde zijn première in Londen, op 10 juli 1871 en wordt daarom de Londense versie genoemd. Een grote stap was dit niet voor hem, want het tweede deel van zijn Requiem was ontstaan als sonate voor twee piano’s. De pianoversie van Ein deutsches Reqiuem is daardoor geen bleek aftreksel van het origineel maar een zelfstandige, meer intieme compositie waarin tekst en de religieuze betekenis beter tot hun recht komen.

Troostrijk menselijk requiem

Ein deutsches Requiem is geen treurmuziek. De centrale gedachte is troost voor degenen die achterblijven. Zo begint het stuk met de tekst 'Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden', 'Zalig zijn degenen die treuren, want zij zullen getroost worden'.  Brahms zag het werk als een humanistische meditatie over het leven en het lijden, gebaseerd op een eigen selectie teksten uit de Bijbel. Hij gaf zijn compositie dan ook de ondertitel “Ein menschliches Requiem”.

Kaartverkoop Ein deutsches Requiem

Kaartjes voor het concert Ein deutsches Requiem van Brahms zijn in de voorverkoop ad € 18,50 verkrijgbaar bij leden van het Nieuwegeins Kamerkoor. U ontvangt van hen de kaartjes of zij regelen dat de kaartjes voor de voorstelling voor u klaarliggen bij de ingang van de kerk. De prijs voor jeugd tot en met 12 jaar en houders van de Nieuwegein Stadspas is € 10,00 in de voorverkoop.

Tot 28 oktober kunt u ook kaartjes bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag het verschuldigde bedrag overmaken naar IBAN NL30 INGB 0002 6075 19 tnv Nieuwegeins Kamerkoor te Nieuwegein. Uw kaartjes liggen op zondag 30 oktober vanaf 15.30 uur voor u klaar bij de ingang van de kerk.

Zorg dat u uiterlijk vrijdag 28 oktober het geld heeft overgemaakt. Daarna geldt de normale prijs van €20,00.

De toegangsprijs is inclusief het programmaboekje en een drankje na afloop.

Het Nieuwegeins Kamerkoor staat weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!